Баница с нахут и карамелизиран праз

40 минути

6 порции

Продукти:
½ пакет кори за баница
1 буркан нахут
500 г праз
2 с.л. доматено пюре
100 г масло
100 г кашкавал
сол, черен пипер, червен пипер, ½ ч.л пушен лют пипер
Разтопете 30 г масло в тиган и в него задушете нарязания праз до омекване. Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и пресипете в купа.  Отново разтопете 30 г масло и в него изсипете нахута, подправете със сол и червените пипери, добавете доматеното пюре, разбъркайте и оставете да къкри на слаб котлон за 10 мин. Разтопете останалото масло и започнете да мажете с него всяка кора, премествайки я в тавата. Използвайте половината кори.
Поставете плънките в посочения ред и подредете отгоре останалите кори, намазани с масло.
Залейте баницата с останалото ви масло и я сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-35 минути до вкусен загар. Сервирайте, докато е гореща.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.