Дивото зове

Гъбите harmonica са диворастящи в чисти, био сертифицирани райони в Средна гора.

Ако обичате гората, ще ви зарадваме много, защото събрахме три сезона горски аромати в новия ни продукт – сушени гъби!

 

Защо е важно гъбите да са чисти?

Гъбите са живи организми с изключително добре развита способност да взаимодействат с почвата. Подобно на гъба за почистване (сюнгер), те попиват вредни за здравето елементи и тежки метали, попаднали в околната среда, заради интензивно промишлено замърсяванe. Разграждането на токсичните вещества в почвата е много по-бавно, отколкото във въздуха и водата. Така, десетилетия след аварията в Чернобил, в много сортове гъби в България все още се засичат завишени нива на радиоактивния изотоп Цезий 137, който причинява ракови заболявания и има период на полуразпад от 30 години.

 

Гъбите harmonica са диворастящи в чисти, био сертифицирани райони в Средна гора. Гъбите изсушаваме в сушилна камера на 60 градуса, за да запазим максимално хранителните им качества и съдържащите се в тях минерали и витамини.

На вашето кулинарно внимание:

Пачи крак, който освен интересното си име носи и облак от плодови аромати. Царицата на гъбите – манатарката.

Към тези две вкусни гъби, за най-страстните ценители добавихме и микс от пачи крак, манатарка, като добавихме крехката и малко позната тръбенка и деликатната майска гъба, наричана още oрисница.

Сушените гъби ще направят ястието ви ароматно и много вкусно. Те са незаменима добавка към дивеч, супи, вегетариански ястия и, разбира се, ризото. Могат да бъдат варени, печени или задушавани, като преди готвене e добре да потопите изсушените гъби за около час в студена вода. Гъбите са с ниско съдържание на калории и мазнини, а в нашите пакети имат трайност до 24 месеца.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.