Есенно рагу и картофи Хаселбак

I love our dream

1 час и 15 мин

4 порции

Продукти:

 

За рагуто:
500 гр гъби
600 гр лук
300 гр пащърнак
сол, черен пипер, дафинов лист
2 с.л. олио
1 с.л. масло

За картофите:
4 картофа
масло harmonica
сол, черен пипер
harmonica
За рагуто трябва да нарежете лука на полумесци, гъбите на филийки и пащърнака на еднакви парчета, добре е да са по-големи. Добавете сол, пипер и дафиноф лист. Полейте с олио и разбъркайте всичко.
12
Изсипете в съд за печене и поставете в загрята до 180С фурна за 1 час. По средата на печенето добавете малко масло и разбъркайте отново. Печете докато всичко омекне.
хаселблак картофи harmonica
Името на Хаселбак картофите идва от ресторант в Швеция, в който за първи път са ги сервирали. Могат да се обелят, но могат и само да се почистят добре и да останат с кожа. Направете разрези по цялата им дължина. Разрезите трябва да са дълбоки, почти до дъно. В прорезите поставете по малко масло.
15
Подправете и оставете да се пекат. Може и едновременно да ги поставите във фурната, за да съкратите времето наполовина. Картофите се пекат около час. Щом всичко е готово сервирайте заедно, докато е още горещо.
Социално