
Нашият течен шоколад Gourmet е отличен с награда!
Новият ни течен шоколад взе награда на Great Taste Awards. Това е втората ни звезда от там след сиропа от рози.

Какво е важно да знаем за брашната?
Цялото богатство на природата във всеки пакет брашно.

harmonica подкрепя Обиколката на Витоша 2018
Обиколката на Витоша (или Витоша 100) е легендарно състезание за колоездачи и скороходци, което се провежда всяка година в средата на юни. Стартът и финалът са в Бояна, като състезателите трябва да преодолеят 100 км, обикаляйки Витоша, за да финишират. Тази година участваха над 2000 души. Нашата подкрепа и тази година беше с подкрепителен пункт […]

Свежи промени за солети harmonica
Solet’s go!

На паша с harmonica
Станахме част от кравешката нова година – официалното първо излизане на паша за годината.

Какво означават имената на лютениците?
Няколко седмици минаха, чушките вече зрееха, а имената още ги нямаше. Искахме три имена, които да разказват истории. И тогава някой се усети, че това беше лятото на трите сватби в отбора на harmonica.

Как правим Smiles и какво е екструдиране?
Или как превръщаме твърдия характер на нахута и ориза в леките и хрупкави Smiles Когато чуем звучната българска дума „екструдиране“ и си представяме нещо мазно, коварно-вкусно и мнооого вредно. Затова и повечето от нас категорично избягваме храните от този вид. Когато се захванахме да проучим технологията за нашия SMILES, открихме, че екструдирането не е проблемен […]

Видео: как се прави тунквана вафла harmonica
Потопена в шоколад!

Видео: как се прави шоколад harmonica
Как се прави истински шоколад

Първа паша
Вижте фермата на Николай Чернокожев и станете част от кравешката нова година – официалното им първо излизане на паша за годината.

Откъде идват малините за сиропа от малини
В първите дни на октомври ви каним в малиновите градини на Радостин, където в момента берем прекрасни плодове, с които ще правим любимия ви малинов сироп, малинов конфитюр, както и пробиотичните млечни напитки.

Защо направихме Smiles?
И дано постепенно любимият ни град, традиционно изпълнен с начумерени физиономии, да стане малко по-усмихнат, за да живеем по-добре заедно.

Как броим пробиотиците?
Венко и Тома се съгласиха да ги снимаме в мандрата в Мало Бучино, за да отговорим на въпроса “Как броим пробиотиците”.

Майсторски кори
Най-важната съставка за добрите кори е качественото зърно. С чисто брашно и без ненужни добавки резултатът винаги е превъзходен.

Сиропът от рози на harmonica e награден на Great Taste Awards
Сироп с прекрасен натурален вкус, плътни ароматни нотки на роза и не прекалено сладък.

Всичко шест! (дни)
Разказът на Антония Григорова за сълзите, опасностите и емоциите по време на Ком-Емине. И след това.

Видео: как се прави меда на harmonica
Чист мед в чиста природа.

Какво точно е кефир?
Ако сте пробвали кефир, няма как да го забравите. Дори името му да ви убегне, небцето ви ще помни плътния, леко кисел вкус, който е резултат от ферментацията на прясно мляко с пробиотична закваска.