Кефирен сладолед с касис и малини

I love our dream

15 минути + 2 часа във фризер

650 г сладолед

Продукти:
Малинов сладолед:
300 мл кефир
100 г заквасена сметана
200 г малини
2 с.л. мед
1 с.л. кокосово масло
2 с.л. кокосови стърготини
Черен касис:
300 мл пълномаслен кефир
100 г заквасена сметана
200 г черен касис
50 г кафява захар “Меласа”.
Двата вида сладолед се правят по един и същ начин. Пасирайте плодовете с кефира, добавете заквасената сметана и останалите съставки. Пасирайте отново. В рецептата за сладоледа от черен касис захарта Мускавадо или Меласа е важен компонент за крайния вкус,  така че ви препоръчваме да не я заменята с друг подсладител. След като смесите са готови ги сипете в кутии и приберете във фризер. Разбърквайте ги на всеки 30 минути в продължение на 2 часа.  Ако имате машина за сладолед, разбърквайте всяка смес в нея поне час.
Преди сервиране, изсипете по една лъжица течен шоколад на дъното на фунийките и намажете стените им. Оставете да стегнат в хладилник.
Лято във фунийка.
Социално