Кефирът е от кравите, цвеклото – от земята

Новата ни напитка е като драматична любовна двойка – розова на цвят и пикантна на вкус

Вероятно вече знаете за нашия кефир – все пак, дотук имаме цели три вида от него! Пълномаслен, нискомаслен и отново пълномаслен, но с био пюре от моркови. Ние обаче, веднъж започнали с моркова, събрахме смелост и експериментаторски дух и създадохме кефир с… цвекло! И преди да сте си казали – „Да, бе, да, С ЦВЕКЛО!“, позволете да ви запознаем отблизо с полезните качества на този чудесен зеленчук.

В съставките на цвеклото влизат: желязо, магнезий, калий, цинк, фосфор, бетаин, витамини от B групата и фолиева киселина.

Ето как правим нашия розов пробиотичен елексир – оставяме кефира да си ферментира на спокойствие поне 12 часа и не даваме на никого да го безпокои. След това му добавяме пюре от био червено цвекло, наръсваме с щипка хималайска сол и леко пикантният кефир с цвекло е готов!

И ако всичко това не ви е достатъчно, ето ви факт-трепач: научно проверено е, че 70 мл сок от червено цвекло удължава с 11% времето, което професионални гмуркачи задържат въздуха си под вода. Така че започвайте тренировки отсега, въоръжени с кефир с цвекло, леген и шнорхел в банята.

И когато отидете на море, и околните видят подвига ви и попитат – „Абе, ти къде си се научил да си спираш дъха за 2 минути?“, вие да ги изгледате небрежно и да кажете – „О, никъде. Просто пия редовно кефир с цвекло“.

И да им вземете акъла завинаги.

кефир цвекло small

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Социално