Кошнички с винен лук, гъби и сирене

45 минути

30-35 кошнички

Продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 150 гр сирене
  • 5 глави червен лук
  • 400 гр гъби
  • 1 ч.ч червено вино
  • олио
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л к.захар
  • мащерка

Приготвяне на лука

Лукът се почиства и нарязва на жулиени. Задушава се в тиган с малко мазнина на бавен огън. Добавя му се 1/2 ч.ч. вино, сол, черен пипер и захарта. Оставя се да къкри 10-12 минути. Към края се добавя останалата 1/2 ч.ч вино. След като течността се изпари махаме тигана от котлона. Прехвърляме лука в чиния.

Гъбите

Гъбите се почистват и нарязват на филийки. Задушават се в тиган с олио. Добавя им се черен пипер и сол. Към средата на готвенето се добавя и стрък мащерка. Гъбите се готвят около 10 минути. След като са готови се оставят на страни.

Кошничките

_MG_6063w
Корите се разрязват на равномерни квадрати. Дебелината на една кошничка е 5 листа кори. Намаслете форма за мъфини и поставете корите в отделните гнезда. С четна намаслете горният плас кори. Поставете ги да се запекат в предварително загрята фурна до 180С за 5-8 мин.
_MG_6062w
Щом леко почервенеят по ръбовете ги извадете. Напълнете с двете плънки и поставете по резен сирене отгоре. Върнете ги във фурната за още 7-8 мин. Щом са придобили загар ги извадете.
_MG_6061
Сервирайте докато са още топли.

 

Рецептата е приготвена в кухнята на I Love Our Dreams.
Социално