Крем супа с пачи крак и кладница

Някои неща са прости и красиви като разходка в гората. Така и ухаят.

Горска гъба, мащерка и подходящите подправки могат да ви разкажат история, с която да се пренесете от апартамента си към гъста и усойна местност. Бор, дъб, бук или габъри, все са красиви нашите гори. И все така пазят тайните на своите благини и вкусове, в които може да се потопим лесно с тази рецепта.

Продукти:

  • 15 г пачи крак
  • 600 г кладница
  • ½ глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 50 г масло
  • 150 мл пълномаслена сметана
  • 750 мл зеленчуков бульон
  • 3 с.л брашно
  • сол и черен пипер
  • щипка мащерка
  1. Пачият крак се залива с гореща вода и се оставя да престои 30 мин. в нея, за да омекне.
  2. Кладницата се почиства и задушава в масло. Добавя се отцеденият пачи крак и се запържват.
  3. В тенджера лукът и чесънът се задушават в масло.
  4. Към тях се прибавят бульонът, подправките и водата, в която се е киснал пачият крак. Оставя се да заври и се добавят гъбите. Гответе заедно 10 мин.
  5. Пасирайте ½ от супата, за да е кремава, но все пак да има цели гъбки из нея.
  6. Добавете брашното, размито в сметаната. Прибавете към супата и гответе още 2-3 мин., докато се сгъсти.
  7. Сервирайте гореща с поръска от останалите ви запържени гъби.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.