Лесна Рецепта: Пана Кота с малини, шоколад и шоколадов сос

Съставки

За соса:

Приготвяне

За панакотата:‭ ‬Разделете желатина на две равни части. Едната част сипете в малиновата напитка,‭ ‬а другата прибавете към студеното мляко и оставете да набъбне за‭ ‬5‭ ‬мин‭. След като желатинът набъбне, стоплете млякото и малиновата напитка в микровълнова фурна или на котлона,‭ ‬докато се стопи желатинът. Добавете меда към малиновата напитка и разбъркайте,‭ ‬а към топлото мляко добавете шоколада и го оставете да се разтопи.

Изсипете малиновата смес до средата на избрани от вас чаши‭ (‬или други съдчета‭) ‬и ги оставете за‭ ‬30‭ ‬минути в хладилник. След като се стегнат изсипете шоколадовата смес върху малиновия слой и пак оставете в хладилника,‭ ‬докато панакотата се стегне напълно (около‭ ‬2‭ ‬часа‭).

За соса:‭ ‬Стопете шоколада в микровълнова и добавете заквасената сметана към него.‭ Разбъркайте добре докато се получи лъскава хомогенна смес. За да изкарате стегналата се вече Пана Кота от чашките ги потопета за‭ ‬30 секунди в гореща вода,‭ ‬като внимавате да не влезе вода в чашките. Обърнете панакотата върху чиния,‭ ‬гарнирайте с шоколадовия сос и малини по желаниe.

Пана Кота
Занесете го на любимия (или любимата) си в леглото заедно с чаша шампанско и след девет месеца ще сте майка (или баща).

 

 

Pецептата е от кухнята на кулинарно училище Amuse-Bouche.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.