Портокалов кейк с топло мляко

10 минути + печене

1 кейк

Продукти:
2 яйца
60 г захар
150 мл прясно мляко
150 г брашно
30 г масло
½ ч.л сода
½ ч.л канела
един портокал, щипка сол
Загрейте млякото заедно с маслото, настърганата портокаловата кора и канелата до кипване и го оставете настрана, леко да изстине. Разбийте яйцата със захарта до гъст крем. Разбъркайте брашното със содата и солта, добавете брашното към яйчената смес и разбъркайте до пълно смесване. Налейте млечната смес и разбъркайте с леки движения докато се усвои напълно.
Изсипете сместа в тава с хартия за печене и печете 50 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. След като е готов, оставете го да изстине на решетка. Загрейте сока от портокала с 1 с.л. масло и 1 с.л. мед и залейте сладкиша. Да ви е сладко!

 

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.