Брашно от елда

Брашно от елда

Брашното от елда е чудесна алтернатива за приготвяне на печива, бисквити, палачинки и кексове, но не става за хляб. Има много интересен вкус и добавят аромат и характер на всички ястия приготвени с него. Можете да го смесите с други брашна или да спретнете едни палачинки по бретонски само с него. Гречката, както е позната в Русия, е култура, богата на фибри, минерали, магнезий, калций, желязо, затова е подходяща за малки, големи и още по-големи.

Качества

Прякор: "Зрънце за милиони", "Майчица"
Глутен: култура, която естествено не съдържа глутен
Важно е, че: Елдата е сред най-богатите на растителен протеин култури. В 100гр брашно от елда се съдържат 13 г белтъчини.
Съхранение: на сухо и прохладно място, защитено от влага и пряка слънчева светлина

Съдържание

Само цели зърна на елда, фино смлени на каменна мелница. Без добавки.

Как се прави

Пълнозърнестото брашно от елда е направено по класическа технология със смилане на цялото зърно на каменна мелница. Така запазваме всички полезни елементи на зърнената обвивка. Брашното е с високо съдържание на фибри и минерали, както желязо, калций и магнезий.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

358,7 kcal / 1506 kJ

Мазнини

2.52 g

- от които наситени

0.3 g

Въглехидрати

71 g

Белтъчини

13 g

Хранителни влакнини

12.9 g
  • Certified Organic
  • Gluten Free Ingredients
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

Пакет от 500 г.

Предложения

Подходящо е за всички. От брашното от елда се приготвят чудесни бебешки каши и е една от подходящите храни за захранване. Чудно е за френски палачинки.

Пълнозърнесто е, и затова е естествено богато на фибри.

От култура, която естествено не съдържа глутен.

Предизвикателно е за готвачите.

Социално