Пълнозърнесто ръжено брашно

Пълнозърнесто ръжено брашно

Изборът на брашно определя успеха на рецептата и вкуса на хляба, козунака и дори палачинките в събота сутрин. Затова е добре да сме сигурни в качеството и произхода на “насъщния”, особено, когато го правим сами.

При пълнозърнесто ръжено брашно се смила цялото зърно. Затова е богато на фибри и минерали. И тъй като мелим брашното на каменна мелница, запазваме важните полезни макроелементи на зърното, защото процесът не включва загряване.

 

Качества

Аромат на ръжено брашно
Цвят кафяв
Вкус брашнен
Външен вид типичен за пълнозърнесто брашно
Съхранение на сухо и прохладно място, защитено от влага и пряка слънчева светлина
Срок на годност 18 месеца

 

Съдържание

Само цели ръжени зърна, смлени на каменна мелница. Нищо добавено.

Пепелно съдържание: до 1.9% към абсолютно сухо вещество.

Как се прави

Пълнозърнестото ни ръжено брашно е направено по класическата технология със смилане на цялото зърно на каменна мелница. Така запазваме всички полезни елементи на зърнената обвивка. Затова брашното е с високо съдържание на фибри, белтъчини и минерали.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

339 kcal / 1432 kJ

Мазнини

1.7 g

- от които наситени

0.6 g

Въглехидрати

57 g

Белтъчини

8.8 g

Фибри

10.2 g
  • Certified Organic
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

Пакет от 1 кг.

Предложения

Био брашната идват от зърна, които не са третирани с пестициди и изкуствени торове. Те са гледани при естествени условия и са с чист произход.

Социално