Кокосово гхи

Кокосово гхи

Животът рано или късно изправя всеки пред видимо неразрешима екзистенциална дилема. В стремежа си да ти спестим поредната такава, създадохме кокосовото гхи. То съдържа 50% кокосово масло и 50% краве гхи, за да няма нужда да избираш само едното или другото. Освен че кокосовото гхи е особено подходящо за готвене на високи темпратури, то е и идеална мазнина за хора с чувствителност към млечни продукти, защото не съдържа лактоза и казеин.

При готвене основно се използват растителни мазнини с ниска точка на димене. По време на термичната обработка растителните мазнини се окисляват и се превръщат в химични съединения, които организмът ни хич не гори от желалние да абсорбира. Кокосовото гхи има висока точка на димене, което го прави устойчиво на нагряване. То е и източник на ценни мастни киселини.  Кокосовото гхи се усвоява от организма по-лесно в сравнение с други животински мазнини.

Качества

Аромат на масло
Цвят бледо жълт
Вкус лек маслен вкус и нотки на карамел и ядки
Външен вид типичен за гхи
Съхранение на студено
Условия за съхранение В хладилник с температура между 2 и 6 градуса

Съдържание

Краве гхи и кокосово масло в съотношение 50 на 50.

Как се прави

Пречистеното масло, или гхи, се получава само от качествено и чисто краве масло. От него отделяме белтъка и водата като го варим бавно. Кокосовото ни масло без аромат правим от био сертифицирани кокоси. За да премахнем аромата, филтрираме кокосовото масло без употреба на химикали. Двата продукта смесваме в съотношение 50 на 50 за получаването на кокосово гхи.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

898 kcal / 3693 kJ

Мазнини

99.7 g

- от които наситени

78 g

Въглехидрати

0.25 g

Белтъчини

0.05 g

Сол

0 g
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

Предложения

Кокосовото гхи е идеална мазнина за приготвянето на широк спектър от ястия, десерти и печива.

Без аромат – подходящо за всякакви кулинарни експерименти.

Идеално за хора с чувствителност към млечни продукти.

Непретенциозно и подходящо за дълго съхранение – не гранясва лесно както някои от другите растителни мазнини.

Сравнително непознато по нашите земи.

Социално