Краве гхи

Краве гхи

Гхи е пречистено масло с фин вкус и нежен аромат, идеално като мазнина за готвене и дори за пържене, заради високата си точка на димене (250°C). Неразделна част от индийската кулинарна култура, гхи е особено ценено от хора с чувствителност към млечни продукти.  Въпреки животинския муууууу произход, гхи не съдържа лактоза или казеин.

Гхи се усвоява по-лесно в сравнение с другите животински мазнини. Изключително леко за стомаха, гхи е подходящо дори като добавена мазнина в бебешки каши и пюрета. Освен това, според редица статистически изследвания, ако кажеш „гхи“ достатъчно силно на глас, средно около 35% от хората в офиса ще ти отвърнат с „наздраве“. Пробвай!

Качества

Аромат на мляко с лек нюанс на карамел и ядки
Цвят жълт
Вкус автентичен маслен вкус
Външен вид типичен за маслото
Съхранение може и в шкафа, ако не е отворен бурканът
Условия за съхранение След отваряне - в хладилник с температура между 2 и 6 градуса

Съдържание

100% пречистено биологично краве масло.

Как се прави

Разтопяваме кравето масло на слаб огън. Когато вече е течно, виждаме как на повърхността му се образува бяла пяна. Отпенваме я. После повтаряме процеса докато маслото придобие чист златист цвят и лек ядков аромат. Прецеждаме старателно и наливаме в стъклени буркани, за да можеш да си гхи купиш от магазина.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

901 kcal / 3703 kJ

Мазнини

99.8 g

- от които наситени

66 g

Въглехидрати

0.5 g

Белтъчини

0.1 g

Сол

0 g
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

Предложения

Подходяща мазнина за всякакви ястия и десерти. В индийската кухня често се използва за извличане на аромата на билки и подправки след краткото им запържване в него. Но не е задължително да поканиш целия си клас по йога 100% индийска вечеря – гхи става и за много други разнбообразни по вид и вкус ястия.

Фин вкус и нежен аромат - подходящо за всякакви кулинарни експерименти.

Източник на мастно разтворимите A, D и Е витамини и линолова (CLA) киселина.

Устойчиво на гранясване, с дълъг срок на годност.

Сравнително непознато по нашите земи.

Социално