Манатарки

Манатарки

Гъбите са живи организми с изключително добре развита способност да взаимодействат с почвата. Затова е важно да са расли в чиста почва и да са чисти по душа.

Неслучайно манатарката е наричана кралицата на гъбите. С категоричен и плътен вкус, кулинарите я поставят след нанадминатите трюфели. Действително, диворастящите манатарки са сред най-вкусните гъби. Дали с крехко агнешко, печени с телешко или пилешко, със зеленчуци, или просто класиката – с много масло на тиган, уханието на манатарката я прави звездата в ястието.

 

Качества

Гъбите на Harmonica са диворастящи в чисти, био сертифицирани райони в Средна гора.

 

Съдържание

100% горски биологично сертифицирани манатарки.

Как се прави

Гъбите изсушаваме в сушилна камера на 60 градуса, за да запазим максимално хранителните им качества и съдържащите се в тях минерали и витамини.

Хранителна стойност

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan

Опаковки

  • 25 г пакет

Предложения

Сушените манатарки са незаменима добавка към дивеч, супи, вегетариански ястия и, разбира се, ризото. Могат да бъдат варени, печени или задушавани, като преди готвене e добре да потопите изсушените гъби за около час в студена вода.

Препоръчваме да пробвате с био масло от Harmonica за пълно отключване на вкуса на сушените манатарки.

 

 

Сушените манатарки нямат нужда от хладилник, срокът им на годност ви освобождава да ги сготвите, когато си поискате.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.