Кисело мляко 2%

Кисело мляко 2%

Киселото ни мляко е бебето на Harmonica. Всичко започна от него, вложили сме в него много любов и уважение. И продължаваме да експериментираме и подобряваме. Нашето кисело мляко не е хомогенизирано (в него могат да се открият парченца масло), различно е през различните сезони спрямо пашата на кравите, но винаги е направено единствено от прясно мляко и традиционна българска жива закваска.

То идва само и единствено от две сертифицирани био ферми в Троянския балкан – село Белиш и село Добродан.

Вече знаете, че киселото ни мляко се прави със закваска от двата популярни в България щама млечнокисели бактерии Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Именно те са отговорни за качествата на киселото мляко – аромат, консистенция, киселинност. Балансът между двете бактерии в млякото пък зависи от температурата и времето на заквасване. Например Lactobacilus-ът обича да му е по-топло и се развива по-бързо на по-висока температура от тази, която се харесва на Streptococcus-а. Дори няколко градуса повече по време на заквасяването променят значително баланса в полза на Lactobacillus. А когато той е повече, млякото е по-кисело на вкус, като млякото с лилавата капачка, което правим. Streptococcus дава повече мек аромат и по-сладък лек вкус, като млеката със зелена и синя капачка. Причината за вкуса се крие в тайната на заквасяването, а ние сме се опитали да предложим различни млека за всеки вкус, било по-кисел или умерено сладък.

Load More

Капачките на киселото ни мляко са направени от два слоя – външен – хартиен, и вътрешен – от полиетилен. Избрахме тази комбинация от материали, защото е по-екологично, тъй като алуминиевите капачки, макар да се отварят по-лесно, не се рециклират.

Load More

Качества

Био от български, биологични, оборно-пасищни ферми
Цвят бял
Вкус сладка жилка
Външен вид кисело мляко с фин каймак
Хомогенизация без хомогенизация, запазваме естесвената структура
Съхранение в хладилник, при температура между 2 и 6 градуса

Съдържание

Био краве мляко, полезни микроорганизми Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Киселото ни мляко е източник на протеини и калций.

Как се прави

Обезмасляването на млякото ни е безобиден механичен процес, при който млякото минава през барабан, който се върти с 6000 оборота в минута. От центробежните сили нискомасленото мляко слиза надолу, а млечната мазнина се качва нагоре. Тъкмо благодарение на нея имаме сметана harmonica.

 

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

62 kcal / 259 kJ

Мазнини

3.6 g

- от които наситени мастни киселини

2.3 g

Въглехидрати (лактоза)

4.2 g

Белтъчини

3.2 g

Сол (натрий)

0.04 g
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

Кисело мляко 2%

- кофичка 400 г

 

Предложения

Киселото ни мляко е подходящо за всички класически и по-нестандартни комбинации, но истината е, че е толкова вкусно и приятно като консистенция, че на нас лично, най-голям кеф ни е просто да си го ядем с лъжица, понякога направо от кофичката.

Пасищно.

Нехомогенизирано.

Пробиотично.

Био.

Пластмасовата кофичка.

Без хомогенизация и добавки, млякото е по-чуствително на температура и разклащане, затова понякога губи добрия си вид, докато стигне до дома.

Социално