Козе сирене

Козе сирене

Кой да знае, че нещо толкова просто може да бъде толкова добро на вкус! За мнозина козето сирене е гурме преживяване за сетивата, за други – традиционен аромат и спомен от бабиното село. Виждали сме и хора, които бърчат недоволно нос, чувайки за “козе сирене”.

Е, успяхме да направим сирене с толкова мек и балансиран вкус и аромат, че ще се хареса дори на най-критичните.

 

Качества

Аромат богат на билки и треви, типичен за козето мляко
Цвят бял
Вкус балансиран
Външен вид типичен за сиренето
Съхранение в хладилник, при температура между 2 и 6 градуса

Съдържание

Козето сирене на harmonica се прави от био козе мляко, традиционна закваска за сирене с Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, мая и щипка сол.

Как се прави

Козите са известни ценители на изисканите ястия сред тревопасните. Те винаги безпогрешно избират най-свежите растения и билки, докато пасат, затова млякото е с интензивен и плътен вкус, и е богато на витамини и минерали.

Млякото се заквасва и сиренето се оставя да зрее минимум 45 дни.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

299 kcal / 1240 kJ

Мазнини

25 g

- от които наситени мастни киселини

19.8 g

Въглехидрати

1.7 g

Белтъчини

16.8 g

Сол

3.24 g
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

- Вакуумна опаковка 300 г.

  • Трошено сирене във вакуумна опаковка 400 г.

Предложения

Много си отива със смокини. Изпечете го на грил и полейте с лъжичка сладко. Добра компания му правят нарът и гроздето, а истинско удоволствие за небцето е изпечено козе сирене във фолио, поръсено с любимите ни чубрица, джоджен и риган.

Козите, които дават млякото са напълно свободни да обикалят из поляните и склоновете на Балкана в търсене на най-вкусните и ароматни треви и билки, затова вкусът на сиренето harmonica е най-голямото му предимство.

Сезонност, която ще ни остави без сирене няколко месеца.

Социално