Крема сирене

Крема сирене

Запознайте се с новия член в млечното семейство harmonica. Отдавна искаме да направим истинско и вкусно крема сирене. Дълго време търсихме подходяща рецепта и майсторска технология, за да постигнем очакваната от нас плътност, консистенция и аромат. Постигнахме традиционното крема сирене, което си спомнят по-възрастните ни роднини. Онова, с деликатния млечно-кисел вкус, сметанов аромат и маслена текстура. Нашето е незабравимо!

Качества

Аромат деликатен, млечен
Цвят натурален, без допълнително избелване
Вкус автентичен леко-кисел
Външен вид блокче, подходящо за мазане
Съхранение в хладилник, при температури между 2 и 4 градуса

 

Съдържание

Био прясно мляко от Троянския Балкан, био сметана. Към тях добавяме традиционна българска закваска и щипка сол. Нищо повече!

Как се прави

Първият закон за успешна рецепта са хубавите и качествени съставки. Също толкова важна е технологията на приготвяне. За да докараме онзи лек млечен вкус и пухкаво усещане в устата, сиренето ни се цеди бавно с много фина цедка. Използваме традиционна масларска закваска, а изцеждането става на ниски температури, така че да бъде естествено и да добие така харесвания от нас сметанов вкус.

За да добие желаната плътност, крема сиренето се нуждае от бавно цедене, което удължава процеса на производство. Така го правим ние. Не бързаме и не добавяме нищо излишно, за да го стегнем, просто цедим достатъчно дълго и на подходяща температура.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

250 kcal / 1037 kJ

Мазнини

20 g

Въглехидрати

2.5 g

Белтъчини

15 g

Сол

2 g

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

Крема сирене
  • Опаковка от 125 г.

Предложения

Най-просто и вкусно е върху филия топъл хляб, a чийз-кейкът придобива нови вкусови измерения благодарение на крема сиренето harmonica.

Автентичен вкус, естествен метод на цедене, страхотна текстура, млечно-кисел вкус и маслен аромат.

 

 

Едно пакетче не стига.

2 thoughts on “Крема сирене

  1. Какво представлява тази масларска закваска в крема сиренето? Подобна е повече на пробиотиците за кисело мляко или на маята за сирене/кашкавал? И подходяща ли е за вегетарианци?
    Благодаря :)

    1. Масларската закваска е специално подбрана за производството на крема сирене и масло. Състои се от два вида млечнокисели бактерии, различни от тези, използвани в киселото ни мляко. Щамовете са подходящи за вегитарианци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Социално