Прясно мляко

Прясно мляко

Прясното ни мляко е основата, от която създаваме всички прекрасни млечни произведения, които вече са любими на малки и големи. Затова полагаме особени грижи за него. Правим всичко възможно да запазим полезните съставки, да го подлагаме на възможно най-малко обработка. Кравите, които ни го дават, живеят спокоен селски живот, като всеки ден от годината са на разходка сред чистите пасища на свеж въздух в Троянския Балкан.

Добрият вкус започва от грижата за природата във фермите. Произходът на млякото е един от ключовите фактори, от които зависи качеството и вкуса на произведените от него продукти.

В конвенционалното производство на мляко се използват крави от породата Холщайн. Обикновено се отглеждат в затворени помещения, без слънце, естествена среда, и почти никакво движение. Поради това, те често боледуват. За лечението им се ползват антибиотици, което се отразява на млякото им. Преди то да бъде вложено в краен продукт, се третира допълнително. Такa получените от индустриални млечни продукти, са лишени от важните си хранителни вещества.

Млякото harmonica, идва от крави, порода Монбелиард. Те са подходящи за отглеждане в полупланинските райони и климат, тъй като имат здрави копита и мускулесто тяло, които ги предпазват от травми и боледувания. Това са крави, които спокойно можем да определим като щастливи – през лятото са на свободна паша по дивите полупланински пасища на Троянския Балкан. Пасищата в био фермите не са пръскани с пестициди или торени с изкуствени торове, т.е. храната на кравите е абсолютно чиста. Това се отразява на млякото им. Свободната паша допринася за по-високите хранителни стойности на млякото – то е с повече калций, Омега 3 и CLA (свързана линолова киселина).

Load More

Качества

Аромат Характерен аромат на прясно краве мляко, в различните сезони се усещат различни нюанси, спрямо пашата на кравите.
Масленост Пълномаслено, без отсметаняване, така както е издоено.
Вкус Характерен, с нюанси спрямо пашата на кравите. В седмицата, в която цъфти кориандърът, млякото добива неприятен вкус на прегоряло.
Био Сертифицирано спрямо европейските стандарти.
Съхранение в хладилник при температури между 2 и 6 градуса

 

Съдържание

Биологично сертифицирано краве мляко - естествен източник на Омега 3 и CLA.

Как се прави

Био прясното мляко се загрява до 95-96 градуса в продължение на 30 минути. Не го хомогенизираме, за да запазим каймака и размера на мастните молекули, които така се усвояват по-лесно от организма ни.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

62 kcal / 259 kJ

Мазнини

3,6 g

Въглехидрати

4,2 g

Белтъчини

3,2 g

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

- бутилка 500 мл.

- бутилка 1л.

Предложения

Може да се пие направо, тъй като сме се справили с вредните микроорганизми. Иначе в топ три на “неща с мляко, които обичаме” влизат млечна баница, тиква с млечен крем на фурна и (тихо, не казвайте на децата) Уайт рашън.

От пасищно отглеждани крави.

Минимална преработка.

Пластмасовата бутилка.

Краткият срок на годност.

Специфичният аромат през лятото, когато цъфти кориандъра по пасищата.

Социално