Прясно мляко

Прясно мляко

Прясното ни мляко е основата, от която създаваме всички прекрасни млечни произведения, които вече са любими на малки и големи. Затова полагаме особени грижи за него. Правим всичко възможно да запазим полезните съставки, да го подлагаме на възможно най-малко обработка. Кравите, които ни го дават, живеят спокоен селски живот, като всеки ден от годината са на разходка сред чистите пасища на свеж въздух в Троянския Балкан.

Добрият вкус започва от грижата за природата във фермите. Произходът на млякото е един от ключовите фактори, от които зависи качеството и вкуса на произведените от него продукти.

В конвенционалното производство на мляко се използват крави от породата Холщайн. Обикновено се отглеждат в затворени помещения, без слънце, естествена среда, и почти никакво движение. Поради това, те често боледуват. За лечението им се ползват антибиотици, което се отразява на млякото им. Преди то да бъде вложено в краен продукт, се третира допълнително. Такa получените от индустриални млечни продукти, са лишени от важните си хранителни вещества.

Млякото harmonica, идва от крави, порода Монбелиард. Те са подходящи за отглеждане в полупланинските райони и климат, тъй като имат здрави копита и мускулесто тяло, които ги предпазват от травми и боледувания. Това са крави, които спокойно можем да определим като щастливи – през лятото са на свободна паша по дивите полупланински пасища на Троянския Балкан. Пасищата в био фермите не са пръскани с пестициди или торени с изкуствени торове, т.е. храната на кравите е абсолютно чиста. Това се отразява на млякото им. Свободната паша допринася за по-високите хранителни стойности на млякото – то е с повече калций, Омега 3 и CLA (свързана линолова киселина).

Load More

Качества

Аромат Характерен аромат на прясно краве мляко, в различните сезони се усещат различни нюанси, спрямо пашата на кравите.
Масленост Пълномаслено, без отсметаняване, така както е издоено.
Вкус Характерен, с нюанси спрямо пашата на кравите. В седмицата, в която цъфти кориандърът, млякото добива неприятен вкус на прегоряло.
Био Сертифицирано спрямо европейските стандарти.
Съхранение в хладилник при температури между 2 и 6 градуса

 

Съдържание

Биологично сертифицирано краве мляко - естествен източник на Омега 3 и CLA.

Как се прави

Био прясното мляко се загрява до 95-96 градуса в продължение на 30 минути. Не го хомогенизираме, за да запазим каймака и размера на мастните молекули, които така се усвояват по-лесно от организма ни.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

62 kcal / 259 kJ

Мазнини

3,6 g

Въглехидрати

4,2 g

Белтъчини

3,2 g

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

- бутилка 500 мл.

- бутилка 1л.

Предложения

Може да се пие направо, тъй като сме се справили с вредните микроорганизми. Иначе в топ три на “неща с мляко, които обичаме” влизат млечна баница, тиква с млечен крем на фурна и (тихо, не казвайте на децата) Уайт рашън.

От пасищно отглеждани крави.

Минимална преработка.

Пластмасовата бутилка.

Краткият срок на годност.

Специфичният аромат през лятото, когато цъфти кориандъра по пасищата.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.