Сирене

Сирене

Запознайте се със сиренето ни. Правим го с прецизност и чистота, с натурално прясно пълномаслено мляко и без да му се отнемат каквито и да било съставки. Така то придобива специфичен вкус, който зависи не само от продължителността на зреене, но и от това в кой сезон е доено млякото, тъй като пашата на животните е различна през годината. Добрата хигиена на доене също е от значение, тъй като това гарантира запазване на чистия аромат на млякото.

Традиционните български култури Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus и дългият период на зреене гарантират ценните му хранителни качества. Правим всичко това, защото за нас е въпрос на чест и себеуважение да направим тази толкова любима на всички българи храна без никакви компромиси.

Качества

Аромат на българско бяло сирене
Цвят натурален, без допълнително избелване
Вкус автентичен саламурен вкус
Външен вид типичен за българско саламурено сирене
Зреене минимум 45 дни
Съхранение в хладилник, при температури между 2 и 6 градуса

 

Съдържание

Биологично сертифицирано краве мляко, сирищна мая, закваска, калциев хлорид, сол. Известно е, но да припомним – сиренето съдържа лесноусвоими протеини, също така много полезните мастни киселини, които са характерни за млякото на пасищните крави.

 

Как се прави

През пролетта и лятото (април-септември) цветята и билките, които основно съставят менюто на нашите крави, започват да цъфтят по пасищата на Балкана. Естествените багри в прясната растителност правят млякото по-жълто, което се отразява и на цвета на сиренето. Ароматът на тревите пък придава деликатен аромат на планински ливади.

Есенно-зимният период (октомври-март) е сезонът, в който животните се дохранват в обора с хубава, богата храна. Вследствие на това маслеността на млякото се повишава, а оттам и вкусът става по-плътен, а консистенциятя – по-мека и кремообразна Сиренето мени и цвета си – за разлика от лятното, сега то е по-светло, тъй като багрите в зимната храна не са в такова изобилие.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

262 kcal / 1088 kJ

Мазнини

24 g

Въглехидрати

3.4 g

Белтъчини

14.9 g

Сол

2.2 g

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

Сирене

- Вакуум плик от 400 гр

- Кутия със саламура, 400 гр

Предложения

Сиренето у нас се ползва като универсална съставка (или мезе) за всякакви ястия. Върви със сладко, солено, кисело, люто. Особено добре се разбира със свежите зеленчуци и плодове (не бихме заменили сиренето с диня през лятото дори и за няколко допълнителни години в живота).

Дългият процес на зреене осигурява лесноусвоими протеини и полезни мастни киселини.

Социално