Заквасена сметана

Заквасена сметана

Чували ли сте какво правят в днешно време старите баби, когато искат да имат истинска сметана? Взимат една кофичка от магазина, добавят в нея масло, разбъркват. Е, мили баби, вече не е нужно да се занимавате с такива ексцентрични дейности – сметаната ни е точно такава, каквато я знаете от едно време. Гъста, вкусна и – внимание – жълта. Ами да, жълта, като каймака, от който се прави.

Качества

Аромат характерен, млечен
Цвят светло жълт
Вкус плътен, маслен
Външен вид типичен за заквасена сметана
Съхранение хладилно съхранение, при температури от 2 до 6 градуса
Закваска Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus

Съдържание

Течна сметана, закваска.

Как се прави

Сметаната се получава, когато обезмасляваме суровото прясно био мляко, за да правим нискомасленото кисело мляко. Преминава през фина мембрана. Пастьоризираме на 93 градуса. След това заквасваме с традиционна закваска както киселото мляко. Оставяме на топло (42-43 градуса), за да се развият процесите и да се сгъсти. Когато е готова я прибираме в хладилната камера за да задържим прекрасния вкус.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

300 kcal / 1200 kJ 0%

Мазнини

30 g 0%

Въглехидрати

2,9 g 0%

Белтъчини

2,2 g 0%
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

- кофичка 200 гр

Предложения

Подходяща за горвене, за сладкиши и торти, за директна консумация (често се случва някой да я опита и да не спре докато кофичката не свърши). Нашата сметана е задължителната добавка за пелмени.

Колкото и да ви разказваме за нашата сметана, докато не я опитате няма как да си представите вкуса, аромата и консистенцията. Само ще ви кажем, че не сте опитвали нищо такова.

Зимата не ни стига количеството течна сметана, а лятото имаме вповече.

Социално