Балсамов оцет

Балсамов оцет

Единственото място в света, където се прави оригинално балсамико, е Модена, Италия. И тъй като се стремим всичко в harmonica да е истинско и приготвено по традиционна рецепта, нашето балсамико също идва от Модена, но се бутилира в България. Правим го, защото знаем, че модерните хора наред с любимите си български храни и продукти, обичат да приготвят и някои по-екзотични рецепти. А няколко капки балсамов оцет са способни да направят чудеса и с най-простата салата.

Качества

Био от био концентрат от винена мъст от селектирани италиански сортове грозде
Цвят Тъмно-кафяв, с оранжев оттенък
Вкус Балансирано сладко-кисел
Външен вид Бистър.
Съхранение На сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, при температура от 5°С до 25°С
Срок на годност 5 години (от датата на производство).

 

Съдържание

Био винен оцет и био концентрирана винена мъст от подбрани италиански сортове: Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana, Montuni.

Как се прави

Деликатният, леко кисел вкус с нотка на ароматно дърво постигаме, като оставяме нашето балсамико да отлежи в дъбови и кестенови бъчви поне 2 месеца.

Хранителна стойност

в 100 ml

Енергийност

82 kcal / 350 kJ 4.1%
Белтъчини 1 g 2%
Мазнини 0 mg 0%
Въглехидрати 15 g 5.8%
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

Балсамов оцет

- Стъклени бутилки от 500 ml

Предложения

Заради сладко-киселия си вкус, балсамикото става дори за десерти. Нарежете малко ягоди, залейте ги с 2-3 лъжици балсамов оцет, две лъжички захар и малко черен пипер, и ги оставете така за 30 минути. След това сложете отгоре няколко топки ванилов сладолед и се наслаждавайте на блажените физиономии на гостите си.

Притежава редица полезни свойства и е много вкусен.

Единственият недостатък на балсамовия оцет е по-високата му цена.

Социално