Меден оцет

Меден оцет

От био пчелен мед, през медовина, до непастьоризиран и нефилтриран оцет от мед… Не е магия, а напълно естествен процес на ферментация. Меденият оцет harmonica се прави изцяло от пчелен мед, благодарение на две фази на ферментация. Процесът е дълъг, но пък позволява запазването на ценните хранителни вещества на меда. А резултатът е вкусен, сладък и натурален.

Ние сме благодарни на пчелите за медените богатства, с които ни даряват. Затова се стремим да им се отблагодаряваме, както умеем. А именно – с повече чиста земя, стопанисвана без използване на пестициди и други вредни за пчелите химикали. Ето защо оцетът ни от мед се прави от пчелен мед от сертифицирано био производство.

Качества

Аромат балансиран
Цвят златист
Вкус кисело-сладък
Външен вид течен
Съхранение при стайна температура

 

Съдържание

100% оцет от пчелен мед.

Как се прави

С две фази на естествена ферментация. Към био пчелния мед добавяме вода и закваса. Естествените захари подхранват бактериите Saccharomyces cerevisiae, които преобразуват водата в алкохол. Това е първата фаза на ферментация на меда в медовина (медено вино). Полученият алкохол се оставя на топло и “на въздух”. По време на тази втора фаза на ферментация се заражда и бактерията Acetobacter, която преобразува алкохолната в оцетна киселина. От изключителна важност е контролът на температурата и количеството въздух по време на втората фаза на ферментация. От тях зависи и получаването на истински вкусен меден оцет, какъвто е оцетът от мед harmonica.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

84 kcal / 358 kJ

Мазнини

<0.02 g

Въглехидрати

20.9 g

Белтъчини

0.2 g

Сол

0.09 g

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

- Стъклена бутилка от 500 ml

Предложения

Меденият оцет има леко сладък вкус и аромат, който добавя нежен финален акцент към всякакви ястия. С оцета от мед може да овкусявате както салати и зеленчуци, така и риба и месни ястия. Подходящ е за приготвяне на сосове и маринати, а също и на туршии и зимнина. Идеален сладко-кисел завършек на прясно настъргана салата от цвекло, морков и ябълка.

Непастьоризиран и нефилтриран.

Получен чрез естествена ферментация.

От био мед, съхранил ценните си вещества.

Социално