Винен оцет

Винен оцет

Виненият ни оцет е в пряка роднинска връзка с традиционният винен оцет – такъв, какъвто го правят хората в Южна и Централна Европа още от едно време. Той е незаменим приятел на някои от любимите ни местни салати, но най-важното – разбъркан със счукан чесън, виненият оцет е съставка, без която рибената чорба или шкембето не само не могат – те просто не са.

Качества

Аромат Характерен, леко кисел.
Цвят Естествен рубинено-червен.
Вкус Характерен, кисел, балансиран, хармоничен.
Външен вид Бистър. Възможно е образуването на утайка, което е естествен процес и не влияе на качеството на продукта.
Съхранение На сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина, при температура от 5°С до 25°С
Срок на годност 5 години (от датата на производство).

 

Съдържание

100% червен винен оцет.

Как се прави

Червеното вино се държи в специално цистерни. След като се окисли се филтрира, разрежда се и се налива в бутилки.

Хранителна стойност

в 100 ml

Енергийност

4 kcal / 16 kJ 12%
Белтъчини 1 g 0.3%
Натрий 5 mg 10%
pH 2.2-3.4 9.7%
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

Винен оцет

- Стъклени бутилки от 500 ml

Предложения

Има много добри отношения със зехтина, солта и горчицата. Полученият сос прави чудеса с всяка салата. Виненият ни оцет съдържа над пет вида уникални киселини, които имат детоксикиращо действие и могат да се използват спокойно като почистващ и дезинфектиращ препарат. А от личен опит знаем, че, намазани с вряла вода и оцет, старите тапети падат само с поглед.

Притежава и редица други полезни свойства - облекчава кашлица и болки в гърлото, помага при схващания на мускулите, навяхвания на стави и др.

Оцетът е произведен в Италия, а не в България.

Социално