Черен шоколад с пробитици

Черен шоколад с пробитици

Как най обичате да се наслаждавате на шоколад? Като го дъвчете бавно със затворени очи, или пък бързо и лакомо? Като отделяте старателно блокче след блокче или го разчупвате без значение на очертанията?

Венсан, добре познатият ви експерт и производител на занаятчийския шоколад Гайо, препоръчва шоколадът да не се дъвче, а да поставим парченце от него между езика и небцето и да го оставиме да се топи.

По който и начин да го хапвате, черният Biotic+ шоколад (70%) на harmonica ви дава още нещо, което други шоколади нямат.  Добавени пробиотични организми от 4 (четири!) различни щама: Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium longum, Lactobacillus plantarum и Lactobacillus gasseri.

Всеки от избраните пробиотици притежава доказани качества и въздейства благотворно върху организма: укрепват и стимулират имунната система, възстановяват полезната чревна микрофлора, подобряват и нормализират процесите в стомашно – чревния тракт, които водят до общо укрепване на здравето.

В този био шоколад, изработен ръчно във фабриката на Мария и Венсан Гайо, не могат да бъдат открити никакви емулгатори и заместители, защото такива в него няма! А благодарение на добавените пробиотици получавате необходимата дневна доза добри бактерии.

Качества

Аромат типичния какаов аромат на натурален шоколад
Цвят тъмно кафяв
Вкус причтно горчив натурален шоколадов вкус
Съхранение на сухо и прохладно, далеч от слънчева светлина

Съдържание

Какао от смляни цели какаови зърна, захар, бурбонска ванилия, какаово масло и добавени 4 пробиотични щама:

  • Lactobacillus bulgaricus
  • Bifidobacterium longum
  • Lactobacillus plantarum
  • Lactobacillus gasseri

Как се прави

Подбрани сурови какаови зърна се изпичат, начупват се и в продължение на три дни се мелят в мелница. После се добавя захарта. След още три дни шоколадът се излива в големи форми и зрее 20 дни за балансиране на вкуса и аромата. После се разтапя при до 43 градуса и се изсипва във формичка (при вибро-маса, за да се изкара въздуха). Накрая, след като бъде охладен се добавят пробиотиците, а когато се втърди, се опакова ръчно.

Не добавяме соев или слънчогледов лецитин (които ускоряват процесите) и затова шоколадите ни стават бавно. Бавно, но славно.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

565 kcal / 2364 kJ 28%

Мазнини

35 g 50%

Въглехидрати

54 g 20.8%

Белтъчини

9.3 g 18.6%
  • Certified Organic
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

— 55 g

Предложения

Черният шоколад не се дъвче. Слага се в устата и се оставя да се разтопи. Опитайте парченце от черния ни шоколад в комбинация с нарязани на парчета ябълка или авокадо.

От прецизно подбраните сортове какао, сортирани ръчно само най-добрите зърна.

С 4 щама пробиотична закваска с доказано действие:

  • Lactobacillus bulgaricus
  • Bifidobacterium longum
  • Lactobacillus plantarum
  • Lactobacillus gasseri

 

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.