Черен шоколад

Черен шоколад

Хората се делят на два типа – такива, които обичат шоколад, и такива, които много обичат шоколад. Ние сме от вторите и затова сметнахме за жизненонеобходимо да започнем и трите основни течения в тази своеобразна религия. Тук сме в зоната на пуристите – тези, които предпочитат черния, натурален шоколад. Той е без никакви излишни добавки и есенции. Чиста проба удоволствие и солидни дози магнезий.

Качества

Аромат характерен
Цвят тъмно кафяв
Вкус типичен, натурален шоколад
Външен вид блокче

Съдържание

Какао от смляни цели какаови зърна, захар, какаово масло.

Как се прави

Процесът е изключително интересен, отнема много време и е почти изцяло ръчен. Като се започне от сортирането на какаовите зърна, през изпичането и след това смилането, продължим със слагането във формички и опаковането – във всеки етап човекът присъства физически и помага с двете си ръце. Шоколадът зрее 20 дни. Не добавяме соев или слънчогледов лецитин (които ускоряват процесите) и затова шоколадите ни стават бавно. Бавно, но славно.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

565 kcal / 2364 kJ 28%

Мазнини

35 g 50%

Въглехидрати

54 g 20.8%

Белтъчини

9.3 g 18.6%
  • Certified Organic
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

— 80 g

— 55 g

Предложения

Черният шоколад не се дъвче. Слага се в устата и се оставя да се разтопи. Много му е приятно в компанията на тъмни високоалкохолни питиета - глътка ром или коняк ще ви създадат меко казано палаво настроение.

От прецизно подбраните сортове какао сортираме на ръка само най-добрите зърна.

Смиламе какаовите зърна на традиционна каменна мелница в продължение на няколко дни и ги превръщаме в шоколад.

 

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.