Млечен шоколад с пробитици

Млечен шоколад с пробитици

Споделяте ли шоколада с другите? Или си го изяждате сами? Даже ако трябва – денем набързо, защото има колеги наоколо, които го заглеждат, а вечер – след като децата си легнат?

Ако искате шоколада само за себе си, сега, при млечния Biotic+ шоколад на harmonica имате още един милиард причини да не го споделяте. Защото в опаковката от 55 грама са добавени 1 милиард пробиотични организми от 4 (четири!) различни щама: Lactobacillus bulgaricus, Bifidobacterium longum, Lactobacillus plantarum и Lactobacillus gasseri.

Пробиотиците са „живи” добри бактерии с благотворно действие, а тези 4 щама подпомагат за здравословни ефекти като укрепване и стимулиране на имунитета, подобряване на полезната чревна микрофлора, нормализиране на процесите в стомашно – чревния тракт. Всичко това води до укрепване на общото здравословно състояние.

Изработен ръчно във фабриката на Мария и Венсан Гайо, био шоколадът с пробиотици harmonica е без никакви емулгатори и заместители.

Е, добре, признаваме си – шоколадът ни има и един сериозен недостатък. Станиолът от опаковката шумоли и, докато го отваряте, може да привлече нежелано внимание…

Качества

Аромат характерен аромат на млечен шоколад
Цвят светло кафяв
Вкус плътен и сладък
Съхранение на сухо и прохладно място, далеч от слънчева светлина

 

Съдържание

Какао от цели смляни какаови зърна, сухо мляко, захар, бурбонска ванилия и 1 милиард добавени пробиотични микроорганизми от 4 щама:

  • Lactobacillus bulgaricus
  • Bifidobacterium longum
  • Lactobacillus plantarum
  • Lactobacillus gasseri

Как се прави

Подбрани сурови какаови зърна се изпичат, начупват се и в продължение на три дни се мелят. Добавят се захарта, сухото мляко. След още три дни шоколадът се излива в големи форми и зрее между 10 и 20 дни за балансиране на вкуса и аромата. После се разтапя при до 43 градуса и се изсипва във формичка (при вибро-маса, за да се изкара въздуха). Накрая след като бъде охладен се добавят пробиотиците. Оставя се да се втвърди и се опакова ръчно.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

548 kcal / 2294 kJ

Мазнини

38.5 g

Въглехидрати

40.4 g

Белтъчини

7.4 g
  • Certified Organic
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

- 55 г

Предложения

Ако обичате сладко-солена комбинация, опитайте шоколада заедно с нашите Smiles с морска сол.

Пробиотиците, добавени в шоколада са живи микроорганизми, кoитo дeйстват  в стомашно-чревния тракт и са една естествена бариера пред въздействието на вредните бактерии. Те възстановяват и пoддържат равновесието на баланса в стомашно-чревния тракт - eдин от най-важните органи за имунната система.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.