Сироп от малини

Сироп от малини

Спомняте ли си мазето на баба? Пълно с буркани с компот, сладко от дюли и смокини. И прашни шишета със сироп – от ягоди, малини, всякакви плодове и билки. Ние ще ви пренесем отново в това мазе с нашия сироп от малини. Той е направени от най-чисти био плодове, за да могат нашите деца да са здрави и весели, а ние – спокойни и доволни.

 

Смятаме, че понятията сурова и нерафинирана захар подвеждат, оставяйки впечатление, че консумира непреработен продукт.

Истината е, че производството на всеки вид захар от меласа до инвертна захар или захарен сироп започва с един и същи процес – рафиниране.

Рафинирането означава още пречистване или филтриране. Целта е да се премахнат съставки или примеси, които оказват влияние на микробиологичния състав и съдържанието. Процесът може да се извърши машинно – с филтър или чрез затопляне и употребата на допълнителни химикали.

Фабриката, с която работим използва захар от Куба, която получава на големи блокове и разтопява при производство. Разтопената захар се слага в центрофуги които отделят кристалите от меласата. В зависимост от силата и продължителността на центрофугата се получават различните качества захар. Най-светлата захар (white < 45 IU) е скъпа, защото няма много предлагане, тъй като се прави само в добрите фабрики в Европа и САЩ. Следващата е Super light < 250 IU, а най-популярната е Extra Light < 500 IU. После, между 600 и 1400 IU е Golden Sugar, а след нея е Demerara (между 1400 и 2000 IU). Мусковадо е захар с добавена към нея меласа за цвят. Различните видове захар са подходящи за производството на различни продукти. Тъмните, меласни захари като мусковадото и демерара не са подходящи за друго освен за самостоятелен пакетаж. Заради високото им съдържание на влага те дават предпоставка за развитието на нежелани микроорганизми. В конвенционалното производство не биха препоръчали употреба на сурова захар защото не е безопасна. В био вариант е допустимо, но не препоръчително. Сурова е захар с ниска поларизация (99.5 е границата, над която захарта се определя от митническите закони като сурова).

Освен митнически стандарт, няма друга официална регулация, която да дефинира какво е сурова захар. Суровата захар съдържа пепел, остатъци, пръст и боклуци, затова е необходима допълнителна обработка. Променихме етикетите, за да стимулираме подобни дискусии. Вярваме, че е важно хората да разбират ясно кога става дума за производствен процес и кога дадено понятие се превръща в маркетингов похват без технологично покритие.

Load More

Качества

Аромат богат малинов
Цвят червен
Разреждане 1:7
Съхранение На защитено от пряка слънчева светлина и топлина място

Съдържание

Сок от био малини (35%), био тръстиккова захар, регулатор на киселинността: лимонена киселина. Студено пресован от плодове.

Как се прави

Чрез студено пресоване на замразените плодове от биологични малини. По този начин извличаме сока им и запазваме полезните качества на малината.

Хранителна стойност

в 100 мл.

Енергийност

240 kcal / 1005 kJ 34.44%

Мазнини

0 g 0%

Въглехидрати

60 g 23.08%

- от които Захари

60 g 66.67%

Белтъчини

0 g 0%
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

- стъклени бутилки 750 мл.

Предложения

Разрежда се едно към седем. Можете спокойно да поливате палачинки – няма да се случи нищо особено, просто ще трябва да направите допълнително палачинки.

Последвайте ни