Сладко и мармалад

Шипков мармалад

Шипковият ни мармалад е в пряка роднинска връзка с “онзи шипков мармалад” от детството ни, резултат на много часове, драскотини и вещи знания на нашите баби. Тъй като днешните баби са в социалните мрежи и най-малкото нямат нужното време за тази нелека задача, ние сме се наели да я свършим вместо тях.  

Рачел от тиква

Едно от малко позабравите открития на българската кухня, което с радост сме се заели да възстановим. Тиквеният ни рачел е типичен за Южна България, по-точно за родопския край. Думата рачел е с персийски корен, у нас го наричат още петмез или маджун. Нашите баби са го приготвяли редовно, но в наши дни е малко позабравен […]

Мармалад от сини сливи

Едно от нещата, с които синята слива е известна с това, че всъщност е виолетова, а когато е зелена е розова. Другите са – сливовата ракия от централния Балкан, и разбира се, мармалада от сливи. Тъй като сливата е един от най-сладките плодове изобщо, работата ни по създаването на мармалад без добавена захар, се оказа […]

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.