Сладко и мармалад

Рачел от тиква

Едно от малко позабравите открития на българската кухня, което с радост сме се заели да възстановим. Тиквеният ни рачел е с типичен местен произход, по специално – от южната част на България. Изнамирането на правилната рецепта ни отне много време и сладки приказки със знайни и незнайни кулинарни експерти, а резултатът на нас лично ни […]

Шипков мармалад

Шипковият ни мармалад е в пряка роднинска връзка с “онзи шипков мармалад” от детството ни, резултат на много часове, драскотини и вещи знания на нашите баби. Тъй като днешните баби са в социалните мрежи и най-малкото нямат нужното време за тази нелека задача, ние сме се наели да я свършим вместо тях.

Мармалад от сини сливи

Едно от нещата, с които синята слива е известна с това, че всъщност е виолетова, а когато е зелена е розова. Другите са – сливовата ракия от централния Балкан, и разбира се, мармалада от сливи. Тъй като сливата е един от най-сладките плодове изобщо, работата ни по създаването на мармалад без добавена захар, се оказа […]

Конфитюр от малини

Конфитюрът от малини е една от любимите ни бабешки рецепти за сладко и няма достоен заместител за феновете на палачинките. Затова сме супер доволни, че успяхме да го добавим в семейството на harmonica, при това с ароматни плодове, набрани в Тетевенския Балкан. Приложенията му са безбройни, а единственият недостатък е, че свършва много бързо.

Сладко от зелени смокини

Какво е лятото без море, а морето – без аромата на смокини? Ние успяхме да го уловим в буркан – малко лято, слънце и спомени за Созопол отпреди бетона.

Социално