Мармалад от глог

Мармалад от глог

На вкус това е леко по-стипчивият брат на шипковия мармалад и само добре тренирано небце би направило разликата от раз. Правим го с плодове от района на Дунавската равнина. Глогът, както и шипката, не е най-сладкият плод на света, но вместо захар, ние му слагаме био петмез от цвеклова захар и така го превръщаме в суперхрана или най-малкото в супердесерт. Върви като топъл хляб в комбинацията с фъстъчено масло и… филия хляб, най-добре ръжен.

Качества

Аромат слаб, на плод
Цвят много тъмен, почти черен
Вкус леко кисел, със стипчива нотка
Външен вид гладко пюре
Съхранение на сухо и хладно, отворен - в хладилник

Съдържание

Био глог (40%) и био петмез от захарно цвекло. За плодовете на глога се знае, че съдържат фибри, пектин и органични киселини.

Как се прави

Пускаме плодовете през фин филтър, за да отстраним семките и едрите частици. Изваряваме във вакуум апарат. Добвяме петмеза. Накрая варим до определена гъстота.

Хранителна стойност

в 100 г

Енергийност

261 kcal/ / 1091 kJ

Мазнини

0 g 0%

Въглехидрати

62.5 g 24

Белтъчини

2,7 g 5.4%
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

Мармалад от глог

– стъклен буркан 300 g / 275 ml

Предложения

Мармаладът от глог е от добрите, не само заради липсата на захар, но защото глогът е традиционна българска билка, използвана от хилядолетия в народната медицина за подпомагане на сърдечно-съдовата и нервната система. Не знаем дали мармаладът ще има това въздействие, но със сигурност гарантираме приятно сладкия му ефект след няколко лъжици.

Пазим традициите с този автентичен български мармалад.

Недостатъчно познат събрат на шипковия си роднина.

Социално