Шипков мармалад с петмез

Шипков мармалад с петмез

Тове е един достоен наследник на шипковия мармалад от детството ни. С една малка разлика – в него няма захар. И с една тънка, но характерна добавена стойност – в него има петмез от цвекло. Който го е опитвал знае какво чудо прави петмезът добавен към мармалада. Който не е – трябва да побърза.

Качества

Аромат характерен, на шипки
Цвят тъмно кафяв
Вкус сладко-шипков
Външен вид мaрмалад
Съхранение на сухо и прохладно място

Съдържание

Био шипки (50%), петмез.

Как се прави

Започваме с разпарване на сухата шипка. Пасираме кашата. Пускаме я през фин филтър, за да отстраним семките и едрите частици. Изваряваме във вакуум апарат. Добавяме петмеза. Накрая варим до определена гъстота.

Хранителна стойност

в 100 g

за 100 g GDA % за 100 g

Енергийност

213 kcal / 894 kJ 10.65%

Мазнини

0.99 g 1.41%

Въглехидрати

53.1 g 20.42%

от които захари

34.14 g 37.93%

Белтъчини

0.12 g 0.24%

Сол

0.38 g 6.33%
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

Шипков мармалад с петмез
  • Стъклен буркан 300 г

Предложения

Не е нужно да напомняме за филията с масло и шипков мармалад. Намазан на сухар или бисквитка, бучка от заквасената ни сметана, мармаладът ни се превръща в неустоим десерт, към който всеки започва да се отнася със съответното уважение.

В нашия мармалад няма добавен пектин, нито желатин или нишесте. Изобщо – направен е само от шипки и петмез.

Свършва много бързо.

Социално