Бял тахан

Бял тахан

Белият ни сусамов тахан се прави от белени сусамови ядки. По всичко останало той прилича досущ на тъмния си братовчед – направен е единствено от семена на био сусам по същата технология, по която е описан още в арабската готварска книга Китаб Уасф ал-Мутада от 13 век – чрез смилане между два камъка. Задължителна съставка в менюто на всяко домакинство, което държи на пълноценното хранене.

Качества

Аромат типичен за тахан
Цвят бял
Вкус характерен за семената
Вид паста
Съхранение на стайна температура

Съдържание

100% белени био сусамови семена. Източник на растителен протеин и ненаситени мазнини.

 

Как се прави

Печем семената. След като изстинат ги смиламе на каменна мелница. Пълним тахана в буркани.

Хранителна стойност

в 100 g

Енергийност

692 kcal / 2930 kJ 34%

Мазнини

60 g 85%

Въглехидрати

16 g 6.5%

Белтъчини

19.2 g 39%

Натрий

175 mg

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

Бял тахан

– стъклен буркан 275 ml

– стъклен буркан 700 ml

Предложения

Тахан с мед е една от най-здравословните закуски на света. Конкурира се единствено с лешниковия тахан и фъстъченото масло.

При продължително съхранение, на върха на буркана се отделя мазнина, което една от гаранциите за неговото качество.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.