Бял тахан

Бял тахан

Белият ни сусамов тахан се прави от белени сусамови ядки. По всичко останало той прилича досущ на тъмния си братовчед – направен е единствено от семена на био сусам по същата технология, по която е описан още в арабската готварска книга Китаб Уасф ал-Мутада от 13 век – чрез смилане между два камъка. Задължителна съставка в менюто на всяко домакинство, което държи на пълноценното хранене.

Качества

Аромат типичен за тахан
Цвят бял
Вкус характерен за семената
Вид паста
Съхранение на стайна температура

Съдържание

100% белени био сусамови семена. Източник на растителен протеин и ненаситени мазнини.

 

Как се прави

Печем семената. След като изстинат ги смиламе на каменна мелница. Пълним тахана в буркани.

Хранителна стойност

в 100 g

Енергийност

692 kcal / 2930 kJ 34%

Мазнини

60 g 85%

Въглехидрати

16 g 6.5%

Белтъчини

19.2 g 39%

Натрий

175 mg

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

– стъклен буркан 275 ml

– стъклен буркан 700 ml

Предложения

Тахан с мед е една от най-здравословните закуски на света. Конкурира се единствено с лешниковия тахан и фъстъченото масло.

При продължително съхранение, на върха на буркана се отделя мазнина, което една от гаранциите за неговото качество.

Социално