Тунквана вафла

Тунквана вафла

Откакто направихме класическата вафла ни питате кога ще я направим шоколадова. Отне ни време да открием най-добрата пропорция и плътност на млечния шоколад, така, че да стане неустоимо вкусна, балансирано сладка и все толкова хрупкава.

Сега, след като възродихме класическата “обикновена” вафла, връщаме славата и на тункваната вафла!

Ето я – шоколадова отвън, хрупкаво-таханова отвътре. Съдържа добавени специално подбрани пробиотични култури и пребиотични фибри (инулин от агаве). И много млечен шоколад.

Инулинът, който влагаме в млякото за пиене и лилавата вафла, е естествен пребиотик. Извличаме го от растението агаве. Той стимулира развитието на полезните бактерии. В производството на храни се използва като структурообразуваща съставка, а в чревната ни флора храни полезните бактерии. Бялата леко сладка растителна субстанция устоява на храносмилателните сокове в стомаха и тънкото черво. В качеството си на разтворими фибри (преминавйки през тялото, създават гел), инулинът не се разгражда в горната част на храносмилателния тракт и достига дебелото черво непокътнат.

Load More

Качества

Аромат Нежен, шоколадов
Вид Класическа тунквана вафла, цялата в шоколад
Сладост Топи се в устата
Съхранение На сухо и хладно

Съдържание

Заливка от млечен шоколад, пълнозърнесто брашно от лимец, сурова тръстикова захар, кокосово масло, слънчогледов тахан, сухо обезмаслено мляко, какао, инулин от агаве, слънчогледово олио, пробиотични култури:

  • L.bulgaricus
  • Bifidobacterium longum
  • L. plantarum
  • L. gasseri

Набухвател: сода за хляб и малко сол. Всички продукти са от сертифицирано био земеделие.

Как се прави

Пекат се вафлените кори от лимецово брашно, забърква се крем от останалите съставки, добавят се пробиотиците в най-подходящия момент, а след това се редят: кора-крем-кора-крем. След това се обливат в млечен шоколад и се охлаждат.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност 527 kcal / 2203 kJ 26.3%
Мазнини 27.4 g 39.1%
- от които наситени 12.5 g 62%
Въглехидрати 60.8 g 23.4%
Белтъчини 8.6 g 17.1%
  • Certified Organic
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

- 40 г.

Предложения

Десерт, който могат да ядат с чиста съвест най-малките, по-големите и най-големите.

Цялата е един голям плюс!

Бързо свършва и искаш още. Много още!

One thought on “Тунквана вафла

  1. Здравейте, а състава на млечния шоколад може ли?

Comments are closed.

Социално