Фотография: Гергана Ванкова

Вафла с лимон

Вафла с лимон

Нежен крем, с нотка свеж лимон, приятно хрупкава и вкусна. Да, точно така, тя е обратно в играта. Лимонената вафла. Една позабравена класика от нашето детство. И тъй като толкова ни липсваше, решихме да я възродим такава каквато я помним – но без компромиси в съдържанието. Корите отново са от лимецово брашно и добавихме био лимоново масло. Получи се онзи вкус, който ни отвежда в топли спомени.

Качества

Аромат На лимон
Вид Класическа вафла, която всеки помни
Сладост Вафлата е подсладена с био тръстикова захар и свежест на био лимон
Съхранение На сухо и хладно

Съдържание

Пълнозърнесто брашно от лимец, тръстикова захар, кокосово масло, сухо обезмаслено мляко, лимоново масло, инулин, слънчогледово олио. Набухвател: сода за хляб и малко сол, регулатор на киселинността: лимонена киселина.

Всички съставки са био, разбира се!

Как се прави

Пекат се вафлените кори от лимецово брашно, забърква се крем от останалите съставки, и след това се редят: кора-крем-кора-крем.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност 529 kcal / 2214 kJ 26.5%
Мазнини 28.6 g 40.8%
- от които наситени 13.4 g 67%
Въглехидрати 58 g 22.3%
Белтъчини 10 g 20%
  • Certified Organic
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

- 30 г.

Предложения

Чудесна бърза закуска след тренировка или преди училище. А да седнеш на тревата в пълна тишина и да чуеш как хрупка вафлата - безценно!

Лимецът е древен сорт пшеница, получен по естествен път. Той съдържа глутен, но в пъти по-малко, в сравнение с останалите видове пшеница.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.