Вафла с боливийска мака

Вафла с боливийска мака

Ето я новата ни хрупкава вафла с мака. Напълно постна, подходяща за вегани!
Получи се чудесна – с приятен вкус на кокос и мек карамелено-кафен завършек. Боливийската мака си пасна чудесно с нашата нова рецепта и сякаш се появи в точния момент, за да разнообрази деня по един полезен и оригинален начин.

 

Качества

Аромат На слънчогледов тахан
Вид Класическа обикновена вафла, която всеки познава
Сладост Вафлата е подсладена със сурова (нерафинирана) тръстикова био захар
Съхранение На сухо и хладно

Съдържание

Главният герой в тази вафла - маката, е корен, който расте в Андите, познат от древни времена на местното население. Тя е безценен помощник за създаване на хормонален баланс в тялото, който от своя страна води по естествен път до повече енергия, спокойствие, самочуствие и добро настроение. Ползваме не каква да е мака, а такава която се отглежда в Чиарумани - местност в Боливийските Анди, разположена на приблизително 4000 метра надморска височина.

Останалите герои в нашата българо-боливийска продукция са: Био пълнозърнесто брашно от лимец, био кокосови стърготини, био нерафинирана тръстикова захар, био кокосово масло, био нискомаслено какао на прах, био кокосово брашно, био слънчогледово олио, набухвател: натриев бикарбонат, готварска сол.

Как се прави

Пекат се вафлените кори от лимецово брашно, забърква се крем от останалите съставки, и след това се редят: кора-крем-кора-крем.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност 529 kcal / 2214 kJ 26.5%
Мазнини 28.6 g 40.8%
- от които наситени 13.4 g 67%
Въглехидрати 58 g 22.3%
Белтъчини 10 g 20%
  • Certified Organic
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

- 30 г.

Предложения

Чудесна бърза закуска след тренировка или преди училище. А да седнеш на тревата в пълна тишина и да чуеш как хрупка вафлата - безценно!

Лимецът е много богат на витамин А, В и Е, на белтъчини и различни ценни минерали - цинк, магнезий, манган, фосфор. Той съдържа глутен, но в пъти по-малко, в сравнение с останалите видове пшеница.

А боливийската мака добавя добро настроение!

По-вкусна е студена, от колкото топла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Социално