Лютеница Илиеви

Лютеница Илиеви

Лютеницата е от онези елементи на българския бит, които не са подвластни на фактори като време, мода, политика, култура. Това е един от стожерите на националното съзнание, които ни правят такива каквито сме (кой не си спомня детството, игрите на улицата и петминутната почивка за филия с лютеница). Тя е и един от синтезираните образи на българската кухня – леко пикантна, силно ароматна с донякъде противоположни, но перфектно съчетаващи се вкусове.

Ако неслучайно сте забравили какъв точно трябва да бъде вкусът на лютеницата направена единствено от истински зеленчуци и подправки, такава, каквато са я знаели винаги уважаващите себе си местни кулинари, трябва да опитате нашата лютеница. Не ви гарантираме нищо повече от моментален скок във времето на простите и вкусни радости от живота.

Качества

Аромат типичен
Цвят червен
Вкус характерен на печена чушка
Външен вид червено пюре
Съхранение след отваряне да се съхранява в хладилник до три дни
Срок на годност една година

 

Съдържание

Печени био чушки от български ферми, доматено пюре, био слънчогледово олио, хималайска сол, био захар.

Как се прави

Изпичаме и обелваме чушките. Смиламе ги фино, добавяме останалите продукти и подправките. Варим до идеалната гъстота.

Хранителна стойност

в 100 g

Енергийност

135 kcal / 565 kJ 0%

Мазнини

5 g 0%

Въглехидрати

9,3 g 0%

Белтъчини

2,4 g 0%

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

- Стъклен буркан от 260 ml

Предложения

Най-добре се представя небрежно намазана върху филия пресен хляб.

Правим я без да добавяме нито брашно, нито нишесте. Използваме само пресни, току що набрани чушки.

Бихме добавили малко подправки, но много от най-малките ни фенове я предпочитат чиста. Затова направихме и Лютеница №2, в която добавихме патладжан и кромид.

Социално