Малиджано

Малиджано

Малиджаното само подвежда с името си. Макар и да идва от италианската дума за патладжан “melanzane”, произходът на малиджаното е от другата страна на Адриатическо море. Балканският специалитет е широко разпространен в съседна Македония, но също като много други традиционни рецепти от региона – всяка национална кухня си има своята трактовка.

На някои места добавят сирене и чесън, на други – ядки или дори горчица, но основата винаги остава една и съща – патладжани и чушки. Може да мислите за малиджаното като за зелен айвар, както често го наричат заради цвета му и близкото съдържание до айвара.

Качества

Аромат на печен патладжан
Цвят светлозелен
Вкус сладко-кисел
Външен вид зеленчуково пюре
Съхранение на сухо и прохладно място

Съдържание

Печени патладжани и червени чушки от биологично земеделие, подправени с био слънчогледово олио, хималайска сол, био нерафинирана тръстикова захар и  био винен оцет.

Как се прави

Подхождаме също както с другите си продукти - разчитаме на природата сама да ни покаже кога е време за беритба на зеленчуците. Патладжаните и червените чушки, се оставят да растат по естествен път и се берат в точния момент, добре узрели и сочни. Това прави вкуса и аромата  им още по-богат след изпичане. Правилното отглеждане и избиране на зелечуците ни позволява да направим гъсто малиджано само от естествени съставки, без никакви излишни добавки. Смиламе зеленчуците и ги подправяме с хималайска сол, био нерафинирана тръстикова захар и био винен оцет.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

130 kcal / 700 kJ

Мазнини

12 g

- от които наситени

3 g

Въглехидрати

3 g

Белтъчини

4 g

Сол

0.8 g

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free Ingredients
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

Стъклен буркан от 340 г

Предложения

Ако питате нас, може да нападнете малиджаното и директно от буркана по всяко време на деня - толкова е ароматно и вкусно. Ако искате да го комбинирате с нещо - може да го намажете на филийка или в сандвич, със сирене, орехи или пък нарязани маслини. Малиджаното е идеална разядка, а може да блесне като гарнитура или дори като самостоятелно ястие.

Био зеленчуци, отглеждани с отношение и грижа към земята.

Умело подправено само с естествени и био съставки.

Натурално, без консерванти, сгъстители или оцветители.

Социално