Пасирани домати с босилек

Пасирани домати с босилек

Доматите имат почти магическата сила да съберат в себе си толкова много слънчеви лъчи! И да ги претворят в така специалните си и неподражаеми аромат и вкус.

Но понеже пасираните домати никога не стигат, създадохме още един вариант. Отново без люспи и семки, които няма да ни липсват и сега, но с добавен пресен босилек. Мда, не сух босилек, а пресен-пресен – в полза на още аромат и свежест!

А био доматите, които сме поканили в нашите стъклени бутилки, са отгледани на слънце и без никакви химически пестициди и хербициди! Стопроцентови домати, расли под средиземноморското слънце на Италия, които обаче разбират много добре български. Отворете бутилката, „кажете“ им, че ги искате като вкусен сос в спагетите и ще ви разберат. „Помолете“ ги да се превърнат в освежаваща супа – готово! С тези така дружелюбни любими наши пасирани домати се готви много и всичко се получава по-чудно и лесно!

Качества

Чисти расли на слънце, без отровни пестициди и хербициди
Цвят ярко червен
Вкус сладко-кисел
Външен вид пюре, затворено в удобна бутилка
Съхранение на сухо и прохладно място

Съдържание

Само стопроцентови домати, расли на слънце, и пресен босилек.

Как се прави

Доматите се обелват и пасират. После се филтрират, за да се премахнат семките. Добавя се пресния босилек. Изсипват се в шишета и след бърза пастьоризация се затварят херметически.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

30 kcal / 128kJ

Мазнини

0.5 g

- от които наситени

0.3 g

Въглехидрати

4.5 g

Белтъчини

1.4 g

Сол

0.03 g

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Gluten Free Ingredients
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

Стъклен буркан от 680 г

Предложения

Студена доматена супа за лятото.

Лесно за готвене. Спестява време. Използват се в много рецепти.

Доматите ни са расли и брани в Италия, а би ни се искало да намерим български, които да не отстъпват по качество.

Социално