Пролетни рецепти

От кухнята на I love our dream

Зелени пурички
Нужни са ви само:
1 пакет кори за баница harmonica
пресни подправки – мащерка, розмарин, салвия
100 г масло сол и черен пипер
200 г сирене
Намажете всяка кора с масло, поръсете с пресни билки, черен пипер и натрошено сирене. Завийте ги на пурички и ги подредете върху хартия за печене. Готови са за 7-9 мин. във 150°C фурна.
Спаначено-картофена салата
400 г картофки
200 г бейби спанак
100 г маслини
1 стрък зелен лук и шепа магданоз
зехтин, балсамов оцет, сол и черен пипер
4 бр. твърдо сварени яйца
Картофите се сваряват в подсолена вода. Оставят се да изстинат напълно и се нарязват.
Спанакът се почиства и прибавя към картофите. Пресният лук и магданозът се наситняват и се добавят заедно с маслините. Овкусява се с подправки. Салатата се разбърква и накрая се добавят нарязаните твърдо сварени яйца.
Патат с маслен боб и салвия
1 буркан боб
4 бр. средни сладки картофа
70 г масло
4-5 стръка салвия, сол и черен пипер, балсамов оцет
Разполовете картофите, намажете с малко масло и подправки. Печете ги 20-30 мин. в зависимост от дебелината на половинките. Когато станат меки в най-дебелата си част са готови. Останалото масло разтопете в тиган и добавете салвията. Когато мазнината придобие златист цвят, сложете и боба. Всичко е готово за 3-4 минути. Разпределете масления боб върху картофите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Социално