Разядка с песто, крема сирене и безглутенови крекери

I love our dream

5 мин

Разядка за двама

Продукти за разядката:
125 г крема сирене harmonica
100 г песто с див чесън harmonica
1 скилидка чесън
щипка сол, сусам за украса
Всички продукти се смесват и се оставят да престоят в хладилник за 30 мин. Сервира се с нещо за мазане. Подходящ е както за тестени така и за зеленчукови комбинации.
За безглутеновите крекери със слънчогледов тахан са ви нужни:
25 г натрошено ленено семе
25 г чия
30 г слънчогледово семе
20 г сусам
100 г бадемово брашно или бадеми, смляни ситно
150 г слънчогледов тахан harmonica
100 мл вода
1 ч.л. смес от подправки (кимион, червен пипер, черен пипер, лют пипер)
сол на вкус
Смесете сухите съставки в купа и добавете тахана и водата. Замесете тесто и го оставете да престои 20 минути. След това го прехвърлете върху хартия за печене, която сгъвате на две. Разточете тестото както е сгънато между двата пласта на тънък лист с дебелина 0,3 до 0,4 мм. След това разрежете на предпочитани от вас форми с помощта на мокър нож, за да не залепва тестото. Прехвърлете тестото, както е върху хартията в тава за печене и печете в 180 С фурна 10 15 мин.
Оставете да изстинат добре преди да ги опитате!
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.