Бонбони с шипков мармалад

Какво да правим с коледните бисквити след Коледа?

 

Продукти:
200 г коледни бисквити
100 г шипков мармалад
80 г черен шоколад
50 г масло
Натрошете бисквитите. Разбъркайте ги с разтопеното масло и мармалада. Сместа трябва да е лепкава и да може да се събира не стегнати топчета. Ако е необходимо да бъде по-мека, добавете още мармалад. За по-твърда – още малко бисквити. Оформете топчета с размер на орех. Подредете ги в плосък съд и ги оставете да се стегнат в хладилник за 30 мин.
Разтопете шоколада на водна баня и оваляйте топчетата в него. Поръсете с каквото ви харесва за украса – трохи от бисквитите или печени орехи пасват перфектно!
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.