Замисляли ли сте се, че пробиотиците се грижат за вътрешния мир в тялото? Те не са лекарство, а по-скоро супер храна, тъй като подпомагат доброто състояние на имунната и храносмилателната ни система, например. Пробиотиците са всъщност добрите бактерии, на които се дължи ферментацията на храната. Например двата щама млечнокисели бактерии – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, които се съдържат в нашата нова линия пробиотик Inner Peace, превръщат прясното мляко в кисело, а в човешкия организъм възстановяват и поддържат баланса на храносмилателната система.
Темата за ферментацията, нейните ползи за тялото, а и за душата, е доста дълга и ако ви е интересна, то тук сме разказали за нея. Тук също. А ако ви е интересно за други ферментирали храни, които създаваме с любов, то можете да се запознаете с нашата боза, кефир и, разбира се – нашето любимо кисело мляко.
И ако не всеки ден имате възможност да си набавите нужното количество пробиотици, то Inner Peace ще ви помогне в това начинание. Решихме Inner Peace да е под формата на прах, за да се насладим изцяло на вкуса. Също така не е в капсули и за да спестим компромисните суровини, от които се правят те обикновено. Освен всичко това, тази му насипна формула позволява да творим!
Kак се роди идеята за пробиотичните бонбони
Един ден си говорихме за децата и как понякога се случва да си похапваме скришно от тях желирани бонбони. И просто се появи идеята: да направим рецепта за желирани бонбони, ама пробиотични. И не какви да е, а с естествени съставки, като мед, мляко, плодове! Така децата не просто ще се радват на пробиотиците, а няма да имат търпение да дойде моментът да се почерпят с тях!
Да забъркаме тази магия ни отне 10 минути и следните съставки:
Основни продукти 5 г агар-агар или желатин 3 ч.л. пробиотик Inner Peace (около 10 г.)
|
Продукти за повече цвят и вкус 2 кивита 80 мл сироп от малини harmonica
|
Kак се случва магията
Добавете агар-агар или желатин към млякото като следвате указанията на опаковката им.
Сварете млякото и го оставете леко да се охлади. Температурата му трябва да е под 41 градуса при смесване с пробиотика, за да не навреди на живите бактерии.
В първия съд сложете киви с малко мед и 1 непълна чаена лъжичка пробиотик. Във втория – сироп от малини и отново 1 непълна чаена лижичка пробиотик. В третия – мед и последната лъжичка пробиотик. Пасирайте всеки от тях като добавите млякото. Идеята е млякото да се овкуси непосредствено преди да започне процеса на желиране, за да предпазим бактериите.
Налейте във формички за лед или бонбони и оставете да се охладят в хладилник.
Готово за споделяне, за да не приемате само вие препоръчителната дневна доза, която е 7 г. Обръщаме внимание, че през първата седмица на прием на Inner Peace тя е 4 г.
Смело може да експериментирате с вкусовете, а ние ще се радваме да ни ги споделите. Както хубаво е казал Мечо Пух – “колкото повече, толкова повече“!
Ако тази рецепта ви е харесала, можете да намерите и други такива в нашия Facebook и Instagram профил. А ако искате да получавате новости около нас и продутките ни, то можете да се запишете като попълните формата в края на тази страница.