Печените чушки имат специално място в сърцето на късното лято. Тяхната комплексност се разгръща чудесно в неговата пищност. Затова и силните вкусове не просто им отиват, но и не могат да им се наситят.
.
Това не е просто комбинация между печени чушки и топящ се кашкавал. Да започнем с това, че е кози и вкусът му е несравнимо наситен. Продължаваме с овкусяването на чушките, като добавим свеж босилек, малко чесън и балсамико. За разкош на любителите имаме и едро нарязана люта чушка.
.
Гасим пожара с млечния сос. Току сме се усетили и парчетата ги няма. Ех, поне се правят лесно и бързо. Само питки да има.
Продукти за 2 бр:
2 питки лаваш
4 печени чушки
3 скилидки чесън
шепа босилек
2 с.л балсамов оцет
сол и зехтин
1 люта чушка
В тиган загряваме зехтина и добавяме чесъна. Разбъркайте няколко пъти и добавете нарязаните печени чушки. Оставете ги да се загреят за 2 3 минути. Посолене, добавете наситнения босилек, балсамовият оцет и нарязаната люта чушка. Разбъркайте и преместете в купа.
Почистете тигана. Намаслете го отново и сложете една от питките. На едната половината добавете ½ от чушките. Върху тях наредете кашкавал и захлупете с другата половина.
.
Печете за по минута две от всяка страна до лек загар. Разрежете на четири и сервирайте гореща. Сосът от кисело мляко със сол и зехтин и отива много!