Продукти: Малинов сладолед: 300 мл кефир 100 г заквасена сметана 200 г малини 2 с.л. мед 1 с.л. кокосово масло 2 с.л. кокосови стърготини Черен касис: 300 мл пълномаслен кефир 100 г заквасена сметана 200 г черен касис 50 г кафява захарДвата вида сладолед се правят по един и същ начин. Пасирайте плодовете с кефира, добавете заквасената сметана и останалите съставки. Пасирайте отново. В рецептата за сладоледа от черен касис захарта е важен компонент за крайния вкус, така че ви препоръчваме да не я заменята с друг подсладител. След като смесите са готови, сипете в кутии и приберете във фризер. Разбърквайте ги на всеки 30 минути в продължение на 2 часа. Ако имате машина за сладолед, разбърквайте всяка смес в нея поне час.Преди сервиране изсипете по една лъжица течен шоколад на дъното на фунийките и намажете стените им. Оставете да стегнат в хладилник.Лято във фунийка.