Лешниково шоко лате

Коледа наближава, носи се аромат на сладки с джиндифил и канела, а в прозорците се отразяват светлинки от празничните лампички. И в цялото това спокойствие липсва единствено една топла напитка, на която да се насладим докато мързелуваме и слушаме джаз. Да, джаз звучи като супер фон за това кулинарно приключение, на което ви отвеждаме.

Без да разказваме повече за атмосферата и повода, включваме котлона, за да затоплим прясното мляко. Междувременно подготвяме и следните продукти:

Продукти за лешниково шоко лате:

смляно кафе

400 мл прясно мляко harmonica

2 с. л какаов крем с лешници

В началото беше…

Кафето! Кое друго? Пригответе две ароматни кафета по любимия ви начин. Следващата стъпка е да затоплите млякото и да направите пяна. 

Пяна? Мисия възможна!

Млякото можете да кипнете с приставката на кафе машината, която е предназначена за тази цел или пък по добрия стар начин – на котлона. Хубавата пяна зависи от мазнините в млякото – с пълномаслено мляко става по добра пяна. Пяната зависи и от температурата на самото мляко – не бива да е прекалено горещо. Ако млякото кипне, то пяната се губи.  Ако нямате накрайник за пара на кафе машината си, то може да използвате телена бъркалка, за да получите пяна. Опция е да използвате и миксер или блендер. Всъщност, дори заторен буркан и усилено шейкване може да свърши работа. 

Лешникови нотки

Още докато кафето е горещо го смесете с какаовия крем с лешници и бъркайте докато се разтвори напълно. Дори ако не обичате или не консумирате млечни продукти, вече знаете как да добавите лешникови нотки към кафето сутрин. 

Презентация

Налейте в две чаши кафето обогатено с какаовия крем с лешници. Долейте с топлото мляко. Малък трик, за да не спадне пяната е да я налеете веднага след като сте я направили.  За финал поръсете с какао на прах, за да подисилите шоколадовите нотки. Да ви е сладко!  

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.