Ореховки с маслен крем

Вкусни орехови бисквитки, които ще направят от всяка закуска празник.

Продукти:

 

Ореховки:

100 гр. брашно

100 гр. захар

100 гр. орехи

3 белтъка

Маслен крем:

80 гр. масло

50 гр. мармалад от шипки

(захар или мед по желание)

ореховки
Първо приготвяме ореховките.
За целта разбиваме белтъците на сняг като постепенно добавяме захарта или меда. Щом белтъците са разбити, прибавяме ситно смлените орехи и брашното. Внимателно разбъркваме с шпатула, за да запазим въздуха в сместа.
шипков мармалад
Прехвърляме тестото в пош и шприцоваме ореховките в избрания от вас размер. Печем в предварително загрята до 150 С фурна за 15-20 мин.
Когато са готови ги оставяме да изстинат напълно върху решетка.
ореховки
За маслената глазура трябва да оставим маслото да омекне на стайна температура. Към него добавяме шипковия мармалад и пудра захар, ако искате да е по-сладко.
шипково-маслен крем
Разбърквате докато всичко се смеси равномерно.
17
За крайния резултат залепваме по две ореховки като шприцоваме помежду им от крема.
ореховки harmonica
Вкусни орехови бисквитки, които ще направят от всяка закуска празник.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.