Печена тиква с крем карамел Есенна поезия в тиква! Продукти:1 средно голяма тиква (тази е около 700 г)500 мл прясно мляко3 яйца80 г кафява или кокосова захарванилия50 г захар за карамела Изпечете тиквата цяла с отрязан капак до полу готовност. Оставете да изстине до стайна температура. Разтопете захарта за карамел. Щом е готов го изсипете на дъното на тиквата. Ако тиквата ви се е пукнала някъде при печенето, то преди да налеете сместа в нея я превържете с връвчица, за да се затвори пукнатината. В тенджера загрейте леко млякото. В друг съд разбийте до крем яйцата със захарта и ванилията. На тънка струя налейте топлото млякото, докато разбърквате. Изсипете сместта в тиквата и печете в загрята до 150 градуса фурна за 50 мин. Оставете тиквата с крема да изстинат напълно, след което приберете в хладилник за поне 2 часа преди да сервирате. Продукти на harmonica в рецептата Прясно мляко Яйца