Печена тиква с крем карамел

Есенна поезия в тиква!

Продукти:
1 средно голяма тиква (тази е около 700 г)
500 мл прясно мляко
3 яйца
80 г кафява или кокосова захар
ванилия
50 г захар за карамела
Изпечете тиквата цяла с отрязан капак до полу готовност. Оставете да изстине до стайна температура. Разтопете захарта за карамел. Щом е готов го изсипете на дъното на тиквата. Ако тиквата ви се е пукнала някъде при печенето, то преди да налеете сместа в нея я превържете с връвчица, за да се затвори пукнатината.
В тенджера загрейте леко млякото. В друг съд разбийте до крем яйцата със захарта и ванилията. На тънка струя налейте топлото млякото, докато разбърквате. Изсипете сместта в тиквата и печете в загрята до 150 градуса фурна за 50 мин.
Оставете тиквата с крема да изстинат напълно, след което приберете в хладилник за поне 2 часа преди да сервирате.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.