Печени праскови с шоколадово-бъзов крем Сиропът от плод бъз е в лятна авантюра с прасковите в този лек, сладък десерт. Продукти:1л прясно мляко80 г бял шоколад100 г перли тапиока1 ч.л ванилова захар3 бр. едри прасковисироп от плод бъз Тапиоката се залива с 500 мл. мляко и престоява в него за не по-малко от час. Прасковите се обелват и разполовяват. Запичат се от двете страни в нагорещен, намаслен тиган. Трябва леко да се карамелизират. На дъното на всяка чаша се налива 1 с.л. сироп от бъз. Поставя се половин праскова във всяка чаша. Прясното мляко се кипва в тенджера, добавят се перлите тапиока с останалото мляко и ванилията. Вари се на слаб огън до сгъстяване и пълна прозрачност на перличките. Щом е готов, добавете натрошения бял шоколад. Разбъркайте до пълното му разтваряне. Ако обичате по-сладко може да добавите 50 г захар при варенето на млякото. Кремът се разпределя в чашите. Поръсва се с капки сироп от бъз и натрошен шоколад. Оставя се да стегне в хладилник за поне 30 мин. преди сервиране.