Пълнени яйца с авокадо

Покрай Великден обикновено остават доста пукнати и счупени цветни яйца в хладилника, които не знаем какво да правим. Ето една бърза идея.

Покрай Великден обикновено остават доста пукнати и счупени варени яйца в хладилника, които не знаем какво да правим. Който има деца, сигурно знае, че след като се счупят, яйцата вече не представляват интерес, и често дребосъците отказват да ядат „скучните“ варени яйца. Ето една бърза и вкусна идея за тях.

Тази рецепта е известна още като „Дяволски“, „Руски“ и дори „Ангелски яйца“. С цел да сме религиозно (и политически) коректни, ние ще ги наричаме просто „Пълнени яйца с авокадо“.

Продукти:

6 яйца
30 гр. цвекло
1 авокадо
зехтин
черен пипер
сол
лимонов сок
Трябват ви твърдо сварени яйца. Разполовявате ги и изваждате жълтъците. Поставяте жълтъците в блендер заедно с цвеклото, зехтина, лимона, солта и черният пипер.
1
Пасирате всичко до гладък крем. Шприцовате сместа в половинките белтъци. Поставяте по резен авокадо върху всяко парче. Можете да поръсите с малко черен пипер за разкош.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.