Шоколадов кейк с круши

Шоколадова магия за дъждовните есенни дни.

Продукти:
100 гр. масло
80 гр. черен шоколад
100 гр. брашно
100 гр. захар
4 яйца
щипка сол, ванилия
4 малки круши
produkti
Разтопете маслото и шоколада на водна баня. След това отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта до пухкав крем. В отделна купа разбийте белтъците на сняг. Смесете брашното, солта и ванилията. Разбитите жълтъци и захар добавете към разтопения шоколад и масло. Разбъркайте добре. Сега е ред на брашното, и накрая добавете белтъците. Разбъркайте всичко леко, но не прекалявайте, за да остане кейкът въздушен при печене.
3-copy
Покрийте 20 см тава с хартия за печене и изсипете тестото в нея. Печете на предварително загрята до 160 градуса фурна 5 минути и след това наредете разполовените и обелени круши. Печете още 40-45 минути.
final
Поднесете го още топъл на масата и ще видите как дори дъждовният есенен ден се превръща в празник.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.