Шоколадов кейк с круши Шоколадова магия за дъждовните есенни дни. Продукти: 100 гр. масло80 гр. черен шоколад100 гр. брашно100 гр. захар4 яйцащипка сол, ванилия4 малки круши Разтопете маслото и шоколада на водна баня. След това отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта до пухкав крем. В отделна купа разбийте белтъците на сняг. Смесете брашното, солта и ванилията. Разбитите жълтъци и захар добавете към разтопения шоколад и масло. Разбъркайте добре. Сега е ред на брашното, и накрая добавете белтъците. Разбъркайте всичко леко, но не прекалявайте, за да остане кейкът въздушен при печене. Покрийте 20 см тава с хартия за печене и изсипете тестото в нея. Печете на предварително загрята до 160 градуса фурна 5 минути и след това наредете разполовените и обелени круши. Печете още 40-45 минути. Поднесете го още топъл на масата и ще видите как дори дъждовният есенен ден се превръща в празник.